Perintönä maku

 
Rupesin pohtimaan tuota sisustusmaku -juttua vähän enemmänkin. Eilisessä postauksessa muistelin, että itsellänikin tuo maku on ajan saatossa muuttunut selkeämpään linjaan. Väreistä on myös muissakin blogeissa ollut pohdintaa. Viimeksi tänään törmäsin Rapatun talon elämää -blogin Mintun pohdintoihin punaisesta tuolista. Kuinka paljon omaa sisustusmakua muokkaa oman lapsuuden kodin tyyli tai arvot? Tätä olen miettinyt monesti. Onko teillä jokin inhokkiväri, jota ette kotiinne huolisi? jos on, niin pohtikaapa, oliko sama väri lapsuudenkodissanne myös pannassa? Veikkaan, että aika monella saattaa jotkut tyylit tai värit periytyä kotoa. Itsellä on omasta kotoa vähän opittuna ollut, että puhtaat värit on kivoja ja murretut rumia. Esimerkiksi kirkkaan punainen (joka kotona oli pop) on itselläkin tehostevärinä ihan jees. Noita murrettuja värejä olen kyllä sittemmin aikuisella iällä oppinut itse jonkun verran käyttämään. Mulla oli itseasiassa pitkän aikaa aika vahva tiilenpunaisen värin kausi. Selkeä tyyli tulee kyllä kodinperintönä sekin, sen tunnistan selvästi. Perusta saattaa tulla kotoa ja valloillaan olevat trendit muokkaavat makua aina jotenkin. Sisustusmakukin on monen jutun summa, jotkut vaikuttimet saattavat tulla alitajuisesti lapsuudesta asti.
 
 4 kommenttia

 1. Ihana tuo musta tuoli. Niin, kotoa perittyä sisustusmakua. No, itse olen ehkä perinyt sen, että huonekalut tulisi olla kunnolla tehtyjä, kokopuisia. Tavarat kestäviä, pitkäikäisiä. Nuorempana tuli ostettua edullisia lastulevy laatikostoja yms. Ja, nyt niistä yritän päästä eroon, ovat kyllä "onneksi" hajonneetkin. Eli, perintönä kotoa sisustukseen liittyen, olen saanut mallin että kestävää ja pitkäikäistä tulisi tavaroiden olla. Tämä on toisinaan "rasite", nykyään huonekaluja hankkiessa mietin elämää kovin pitkälle. Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just tätä hain. Ei huono perintö ollenkaan, mutta totta on, että voi olla rasittavaakin, jos miettii liian pitkälle.

   Poista
 2. Mun lapsuuden himassa diggailtiin kirkkaita värejä :D Ehkä sain väriä liikaa silloin, että nyt vaan kausittain laitan itse väriä :)Siis kirkuvaa keltaista , oranssia . punaista ja sinistä. Ja mun faija laitteli meillä himaa , sisusteli ja suunnitteli ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isä sisustajana kuulostaa mahtavalta:) Ootko saanut iskältä kipinän kuitenkin, vaikka maku on eri?! ;)

   Poista

Kiva kun kävit, jätä kommentti!