Mattojen lumoissa

Matto tuo sisustukseen aika paljon, samoin kuin verhot. Kun muut huonekalut ovat neutraaleja, näillä saa isoja muutoksia aikaan tunnelma- ja värimaailmassa. Hyvä matto myös kestää jopa vuosikymmeniä. Mukavin materiaali omasta kokemuksestani on villa. Se on helppo puhdistaa ja luonnonmateriaalina aivan ylivertainen käyttömukavuudeltaan. Tutustuin tarkemmin Sukhi-mattojen valikoimaan ja ihastuin itse erityisesti heidän huopapallomattoihin ja paimentolaistyylisiin Beni Ouarain -mattoihin. Näitä voisi ripotellä vähän joka huoneeseen.

 
Tiesittekö, että huopapallomatot tehdään Nepalissa ja jokainen pallo tehdään käsityönä yksi kerrallaan? Tällaista mattoa osaa arvostaa ihan eri lailla kun tietää, mikä määrä työtä tällaisessa on. Lisäksi naiset, jotka mattoja tekevät, saavat keskimääräistä parempaa (oikeudenmukaisempaa) palkkaa tehdystä työstään. Tällaiselle pehmeälle ja paksulle matolle voisin laskea jalkani aamuisin sängystä noustessani. Lisäksi jokaisella on mahdollisuus tilata huopapallomatto omalla designillaan. Siis maton saa sellaisella kuosilla kuin haluaa. Värejä on lukematon määrä. Esimerkiksi lastenhuoneeseen tällaisella matolla olisi vaan mielikuvitus rajana.Voisi toki tulla runsaudenpula: olisiko se värien ilotulitus vai sittenkin muutamalla värillä toteutettu ihanuus? Sen lisäksi, että villa materiaalina on ekologinen ja luonnollinen, on se  myös paloturvallinen materiaali. Se ei leimahda liekkeihin, vaan palaa kytemällä. Tällainen pieni fakta tähän, joka on ihan huomionarvoinen asia, varsinkin lastenhuoneita sisustettaessa.
 

 
 
 
Vähän samantyylinen noiden huopapallomattojen kanssa on Intiassa valmistettu huovutettu kivimatto. Tämän huolisin meille olohuoneeseen paraatipaikalle ihan koska vaan. Ihan mattojen luksustuote kyllä niin materiaaliltaan kuin ulkonäöltäänkin. Vähän kuin kävelisit auringonlämmittämillä rantakivillä kotonasi. Mahtava kolmiulotteinen kuosi on omaan silmääni aivan erityislaatuinen ja uniikki. Toista ihan samanlaista ei varmasti ole.
 
Nyt on paljon viimeaikoina näkynyt blogeissa ja sisustuslehdissä näitä paimentolaistyyppisiä mattoja. Sukhi-mattojen Beni Ouarain -matot on tehty ihan erityisen pehmeästä villasta. Lampaat laiduntavat Marokossa Atlas-vuoristossa ja näillä pienikokoisilla lampailla on aivan erityisen pehmeä villa. Matoissa ei myöskään ole käytetty mitään väriaineita, vaan ne ovat täysin luonnollisia. Ulkonäöltään nämä matot miellyttävät itseäni rennon muhkealla olemuksellaan. Ne sopivat nykypäivän sisustustyyliin pelkistetyllä olemuksellaan hyvin. Tällainen matto voisi olla juuri se luottomatto, joka palvelisi kotona vuodesta toiseen ja tekisi paluun aina uudelleen. Sellainen kodin klassikko.
 
 Tästä pääset vielä tutustumaan videon kautta, miten Sukhi-matto valmistetaan. Millaisen maton sinä haluaisit?
 
Yhteistyössä Sukhi-mattojen kanssa
 
 
 
 
 
 
 
 
 

12 kommenttia

 1. Täälläkin tykätään villamatoista ja nuo lehmännahkataljat on niin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villa on kyllä mukava. Olkkariin olis kiva saada jotain uutta, mutta oon kyllä tykästynyt edelleen meidän Ikean Stockholmiín.

   Poista
 2. Oi, tuollaisen huopapallomaton haluan. Minne laittaisin, sitä täytyy pohtia kun matot on nyt just hyviä. :) Mutta, siis tykkään! Ja, villamatto on kyllä kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaisi varmaan päättää edes minkä värisen haluaisin, mutta tuollainen pallomatto olis kyllä mahtava!

   Poista
 3. Ihana kotikutoinen blogi löytyi sattumalta! :) musta ois ihana tollanen harmaa huopapallomatto, siinä värikkäässä on liikaa punaista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit ja tervetuloa uudelleen<3. Harmaa kestäisi kyllä aikaa hyvin, ei niin kyllästyisi.

   Poista
 4. Tiannan blogon kautta tänne löysin.itsekin tykkään vaaleista väreistä ja mustasta.Onpa töiseviä nuo huopapallomatot,mutta kauniita ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kun löysit tänne! Itseltä taitaisi jäädä pallot kyllä pyörittelemättä ainakin jos isoa mattoa pitäisi saada aikaiseksi:)

   Poista
 5. Tiannan blogon kautta tänne löysin.itsekin tykkään vaaleista väreistä ja mustasta.Onpa töiseviä nuo huopapallomatot,mutta kauniita ovat.

  VastaaPoista
 6. Kiitos vielä kivasta postauksesta!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, jätä kommentti!