tiistai 9. helmikuuta 2016

Juhlatarjottavaa

Jatketaan tuolla edellisen postauksen teemalla. Nimittäin noista leipomuksista lupasin laittaa oman postauksen. Juhlien tarjottavia miettiessä tahtoo mopedi vähän karata lapasesta monesti itselläni. Olis niin kiva tarjota sitä ja sitä ja.. Vieraiden lähdettyä pöytä notkuu edelleen ja itselle jää aikamoinen määrä herkkuja tuhottavaksi. Ellei tämä ole tavoitteena, niin kannattaa karsia muutama sortti pois. Muutama hyväksi havaittu herkku sekä pikkuleivät ja suolaista tarjottavaa riittävät oikein hyvin. Täytekakkuun tein Kinuskikissan ohjeiden mukaan vadelma-vaniljatäytteen ja valkosuklaa-vaniljatäytteen. Valkosuklainen täyte oli hyvä pari hedelmäiselle ja vähän kirpsakalle vadelmatäytteelle, mutta yksinään se saattaisi olla liiankin makea. Hyvin onnistui täytteiden teko; niistä molemmista tuli tarpeeksi jykevää, että pysyivät kakun välissä valumatta, mitä aluksi vähän pelkäsin. Tykkään itse käyttää kakuissa kerman tilalla Vispi 20%-kermavalmistetta, josta saa tosi tanakan ja sileän vaahdon täytteisiin. Sitä käytin nytkin täytteissä. Kakun pinnalle kaulin ihan perusruokakaupoista löytyvää keltaista sokerimassaa ja reunoille pursottelin vielä kermaa. Kakkupohjan tein vaihteeksi kaakaolla ryyditettynä. Suklaa ja vadelma kun sopivat niin hyvin yhteen. Toisen, gluteenittoman kakun tein valmiiseen pohjaan samoilla täytteillä. Suosittelen koittamaan näitä! Tein kakut edellisenä iltana ja ne olivat juuri hyvän mehukkaita ja maustuneita seuraavana päivänä.

 Banaanimuffinssit valikoituivat vähän sattumalta tarjottaviksi, kun mietin vaihtoehtoja muffinsseiksi. Sain inspiraation, kun pikkuinen oli päikkäreillä ja mietin mitä tarvikkeita löytyy. Banaanimuffinssit löytyivät KakkuKatrin sivuilta ja tässä ohjeessa on se pointti, että taikinan tekoon EI tarvita sähkövatkainta. Kaikkien päiväunia nukkuvien lasten äitien unelmaohje: ei meteliä! Jei! Muffinsseista tulee erittäin meheviä ja maukkaita. Varsinkin meidän vanhemmat lapset tykästyivät näihin. Pursotin päälle hieman mascarponejuusto-kermavaahtoa, johon vatkasin joukkoon n. pari ruokalusikallista mikrossa notkistettua Nutellaa. Nam!
 





































Ohjeet siis löytyvät noiden tekstissä olevien linkkien kautta kyseisiltä sivuilta.

2 kommenttia:

  1. Oi, noita bananimuffinseja täytyy kyllä kokeilla. Kiitos vinkkauksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olivat kyllä tosi hyviä, kannattaa kokeilla:) Eivät taatusti jää kaappiin.

      Poista

Kiva kun kävit, jätä kommentti!