Vähän asiaa nukkumisesta

Ihminen viettää keskimäärin kolmasosan elämästään sängyssä. Se on kuulkaa aika paljon se. Missään muussa paikassa et vietä niin paljoa aikaa, et missään! Siis, jos olet perusterve, normaalisti liikkuva ihminen. Nukkumisviihtyvyydessä onkin sitten kolme tasoa. Ensimmäiseksi tietysti sängyn (ja ympäristön) pitää olla mukava ja nukkujalleen sopiva. Toisena tulee puhtaus; ei voi olla mukavampaa, kuin kömpiä juuri vaihdettujen kahisevien ja puhtaiden lakanoiden väliin ( Ja tähän  pitää sanoa terveiset kuivausrummun kehittäjälle: K I I T O S ! Ihan ehdoton lakanapyykkiä pestessä, varsinkin talvella). Kolmantena tulee kauneus; vähäpätöisin tietysti unen fysiologisen laadun kannalta, mutta tähän pätee sama kuin kodin muihinkin tiloihin, kaunista on kivempi katsella kuin sellaista, jossa oma silmä ei lepää.
 
Meillä on yhdet pellavaiset pussilakanat. Ihan mahtavan tuntuiset nukkua ja näyttävät kauniilta ryppyisinäkin. Ainut pieni miinus tulee siitä, että ne jotenkin takertuvat ja eivät pysy täkin "matkassa", kun sängyssä kääntyillään. Ne pyrkivät jotenkin pois täkin päältä. Oletteko samaa mieltä, vai nukutaanko meillä vaan levottomasti?5 kommenttia

 1. Mulla myös pellavaisia lakanoita ja ei ole kyllä ollut ongelmaa niiden kanssa :) Eli levottomia nukkujia siellä ;) Kauniit ne kyllä on ja etenkin kesäisin rakastan niitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullahan on sängystä käytössä n. 20% ja mies ja nuorin lapsi jakaa loput. Eli ne on syypäitä lakanoiden liikkuvuuteen siis ;)
   Tottapuhuen: on ne ihanat ja juurikin kesällä viileät ja mukavat.

   Poista
 2. Hei kiva kuulla käyttökokemuksia. Itse olen ehdottomasti puuvillaisten lakanoiden ystävä. Mutta ehdottomasti pitää kokeilla jossain kohtaa näitä pellavaisia myös. :)

  VastaaPoista
 3. Hei kiva kuulla käyttökokemuksia. Itse olen ehdottomasti puuvillaisten lakanoiden ystävä. Mutta ehdottomasti pitää kokeilla jossain kohtaa näitä pellavaisia myös. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne mukavat, mutta ihastuin kyllä Marimekon trikoisiin pussilakanoihin myös. Ihanan pehmeät nukkua:)

   Poista

Kiva kun kävit, jätä kommentti!