sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Uashmama

Monissa blogeissa on näkynyt Uashmaman paperipussukoita (jotka on muuten pestäviä!). Kotiutin tällaisen Valkoinen lautturi -nettikaupasta samalla kun tilasin aiemmassa postauksessa olleen korin. Kivan selkeä ja hauska idea. Näytti muuten myös tosi kivalta, kun sisään laittaa valon. Testasin tätäkin yhtenä sateisen harmaana päivänä. Paperi päästää valon kauniisti läpi. Minulla on koko M, jonne mahtuu sopivasti esim. 9cm. kukkapurkki, joita kaupoissa myydään. Pussit ovat näköjään heikkouteni, ostin myös toisenkin pussin, josta kuvia seuraavassa postauksessa.





 
 

perjantai 26. kesäkuuta 2015

DIY laatikoiden tuunaus

Nämä vanhat puiset laatikot saivat uuden ilmeen maalilla. Toisen olin jo aiemmin maalannut. Sprayasin molemmat (jep, ruiskumaalaria ei minusta tule) vielä valkoiseksi. Hätäinen kun olen, maali pääsi valumaan kun en malttanut odotella kerrosten kuivumista. Opiksi ja ojennukseksi ensi kertaa varten! Sabluunan avulla tein vielä tekstit laatikoihin. Laatikon reunoihin töpöttelin vähän tummaa maalia antamaan "kulunutta" ilmettä. Ihan kivat vaikka maalausjälki ei  nyt priimaa tullutkaan.








torstai 25. kesäkuuta 2015

Punasipulichutney

Yleensä sitä pyörittelee niitä samoja ruokia viikosta toiseen, varsinkin lapsiperheessä. Päätin kokeillä uutta lisuketta, punasipulichutneyta. Uudessa Kotivinkissä oli montakin hyvää ohjetta, joita ajattelin kokeilla. Lähinnä pulled-pork -hodarit kuulostivat hyviltä, ja niihin liittyy tämä sipulijuttukin. Tätä voi siis laittaa juuri esim. hodareihin, mutta muunkin lihan kanssa varmasti maistuu. Gillattu pihvi ja sipuli eri muidoissaan, käy! Itsellä ei ollut ohjeessa mainittua ruokosokeria. Sen korvasin tavallisella sokerilla.




Punasipulichutney
 
4 punasipulia
1 valkosipulinkynsi
1 punainen chili
2rkl öljyä
2rkl ruokosokeria
2rkl punaviinietikkaa
2dl tummaa olutta
2rkl dijonsinappia
 
1. Kuori ja viipaloi sipulit. Halkaise chili ja poista siemenet.
Paloittele chilin punainen osa.
2. Mittaa öljy kattilaan. Lisää sipulit, chilit, sokeri, etikka ja olut.
Kiehauta ja anna kiehua hissukseen poreillen n. 30 min.
3. Lisää lopuksi sinappi ja kiehauta. Jäähdytä chutney ja nosta jääkaappiin
maustumaan yön yli.
 
Tästä tulee n. 5dl valmista chutneyta


tiistai 23. kesäkuuta 2015

Afroart-kori

Ihastuin tähän Afroartin riisikoriin heti kun näin sen jossain blogissa tai lehdessä. Päätin kotiuttaa meillekkin sellaisen. Valkoinen lautturi -nettikaupasta löysin omani ja vähän muutakin ihanaa. Kannattaa kurkistaa. Korista on valittavana kahta kokoa, joista meillä on se isompi. Paikkaa tai käyttötarkoitusta ei varsinaisesti etukäteen ollut  (oli vaan pakko saada kun tämä on niin ihana!), ja nyt en osaa päättää minne sen laittaisin kun se olisi niin kiva vähän siellä sun täällä.

 
 
Keittiössäkin se olis tosi kiva, mutta...
 
 
 
 
...niin kyllä olkkarissakin
..tai makkarissa?
 
*tuotteista saatu alennus bloginäkyvyyttä vastaan
 
 
 
 
 
 
 
 

sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

J u h a n n u s

Keskikesän juhla, juhannus, tuli ja meni. Onneksi aurinkoakin saatiin, joskin säästellen. Yhtä kaikki, makkarat tuli syötyä, hyttysten ininää kuunneltua ja rantasaunassa löylyt heiteltyä. Sehän se on sitä suomen kesää, oli sää mikä tahansa. Ensimmäiset uudetperunat ja tilli on vaan niin hyvää, ettei koko kesänä muuta tarvitsisi syödäkään.





Hups, joku johtokin kuvassa...
 

 



perjantai 19. kesäkuuta 2015

Hyvin pyyhkii

Samaisesta Anttilan alesta, mistä löysin nuo laskoskaihtimet, nappasin matkaan muutaman keittiöpyyhkeen. Olivat niin somasti pakattunakin, että ostin varastoon myös vierasviemiseksikin yhden. Malttaa sitten vanhemmasta päästä taas laittaa niitä kulahtaneimpiakin pois kun on uusia tilalle. Kauniit asiat ja esineet käyttötavaroissakin saa kotityöt tuntumaan sujuvammilta. Kun vaan joku keksisi miten millään ihanalla asialla saisi tuon puhtaan pyykin lajittelun ja kaappeihin viemisen mukavaksi (inhokki no.1).

 

 



Vähäsateista juhannusta!

keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Luovuus kukkii

 
Sain lahjaksi ihanan Partyliten Luovuus- kynttilänjalan (kiitos A:)). Voi, tähänhän voi laittaa vaikka mitä. Joulua odotellessa, heti tuli talvisia juttuja mieleen mitä tähän voi laittaa koristeeksi. Nyt tulevan juhannuksen kunniaksi napsaisin pionin kellumaan maljaan. Googlailin kuvahaulla ja tosi kivoja juttuja oli näihin tehty.
 



tiistai 16. kesäkuuta 2015

verholöytö yläkerran aulaan

Yläkerran aula on jäänyt vähän "huonolle hapelle" muuton jälkeen. Sinne roudattiin vanha olohuoneen sohva ja paikan löysi myös ennen makuuhuoneessamme ollut tasakantinen arkku. Verhoja ei ollut. Tila on ollut meillä se paikka, jonne ne vanhat huonekalut sijoitetaan, joista ei vielä malta luopua.  Nyt Anttilan alesta silmiin pisti laskosverhot mitättömällä 5€:n hinnalla. Kyllä nuo verhot tekevät vaan paljon. Yläkerta on nuorison valtakuntaa ja tila on nyt vielä mukavampi viettää sateista päivää (ja niitähän tuntuu riittävän) Aku Ankkaa lueskellen.







sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

canvas-taulu

Tavallinen lakanoidenvaihtopäivä ja lopputuloksena aivan hurmaava canvas-taulu. Sanotaankohan sitä nyt sitten perhosvaikutukseksi kun asiat johtavat toiseen. Vaihdoin siis eräänä päivänä meidän sänkyyn lakanoita ja laskin vaavin sängylle köllöttelemään. Valo oli jotenkin tosi hieno ja kaivelin kameran esille. Hyviä kuvia tulikin, mutta oli mallikin hyvä :)

Smartphoto oli aiemmin lähettänyt alesetelin, jonka sitten käytinkin 40 x 40cm canvas-tauluun. Ihana muisto vauva-ajasta.




perjantai 12. kesäkuuta 2015

Omena-raparperikeikauskakku

Raparperi on alkukesän maku. Hokasin yks päivä, että mullahan ei ole enää raparperia kasvamassa omalla pihalla (tämä asia kyllä korjaantuu lähiaikoina) kun muutettiin. Pitää nyt ryöväillä muiden pihoja vähän aikaa. Yksi pellillinen perusraparperipiirakkaa on jo syöty. Yllättäen niin nirsot lapsetkin tykkää siitä, vaikka niitä sattumia siitä löytyykin. Eilen tein vielä tämän jokakesäisen herkkukakun. Nyt kun se on vielä yön yli maustunut, niin tänään se on erityisen hyvää, vaniljakastikkeen kanssa tietenkin.





Omena-raparperikeikauskakku
 
0,5dl Flora Culinessea
1dl fariinisokeria
3kpl raparperin vartta
1kpl omena
 
taikina:
1,5dl Flora Culinessea
2dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vanilliinisokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
 
Tarjoiluun Flora Vanillaa
 
-laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja levitä pohjalle Culinesse ja fariinisokeri
-asettele paloitellut raparperin ja omenea palat vuokaan
-vaahdota rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen
-lisää kuivat aineet varovasti sekoittaen
-kaada taikina raparperien päälle vuokaan
-paista 170 astetta n45min.
 
 
Taitaa olla tämä ohje alunperin jostain Floran mainoksesta, mutta takuuhyvää on!


keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

One Way

Tämän informatiivisen opasteen löysin Minimanista joku aika sitten. Kyltti roikkui aluksi söpösti narulla seinässä, mutta koska terassimme on oikea tuulitunneli, se ei narun varassa halunnut seinällä killua. Ruuvailin sen sitten ruuveilla seinään, pysyy ainakin. Metallihylly on aikoinaan Ikeasta hankittu. Laventeli oli must-hankinta, tuoksu on huumaava. Voin sen kyllä joutua siirtämään, sillä paikka taitaa olla liian varjoinen sille. Kunpa vain ilmat jo sallisivat lokoisan terassilla oleilun ilman toppavaatteita :)