Ihanan joulun palaset

Kun miettii, mistä oman joulun parhaat palat koostuvat, se ei ole se aatto. Se on niitä pieniä hetkiä ja tuoksuja, joista tulee kokonaisuus, jota jouluksi kutsutaan. Omille lapsille on ihana luoda jouluisia tapoja ja hetkiä, jotka toivottavasti jäävät heille mukaviksi muistoiksi. Eilen leivottiin pipareita ja silloin meillä soivat joululaulut taustalla. Joulupuuroa on jo muutaman kerran tehty. Se on yksi omista joulun parhaista herkuista. Lapsillehan joulu on mukavaa odottamista, mutta miten aikuisella iällä pystyisi nauttimaan siitä joulun odotuksesta ilman stressiä? Itselläni on ihana tilanne tänä jouluna, kun saan olla vielä kotona. Siltikin tuntuu, että tekemättömät jutut vaivaavat, vaikka tiedän, että ehdin ne tehdä. Työssäkäyvillä aika on rajattu, pitäisi ehtiä hoitaa koti, jouluvalmistelut, lasten joulujuhlat, leipoa, hymyillä, levätä, vierailla sukulaiset läpi ja nauttia joulusta. Itse mahdottomana stressaajana voin antaa vaan yhden neuvon. Pala kerrallaan. Ei saakaan ajatella kaikkia tekemättömiä juttuja. Ensin voi hahmotella, mitä on tekemättä. Sitten pala kerrallaan ne tulee tehdyksi. Ja toivon mukaan, stressitaso pysyisi pikkuisen matalammalla. Ja itselleen pitäisi muistaa olla armollinen. Jouluhan tulee vaikkei taloa olisi pesty lattiasta kattoon.
6 kommenttia

 1. Hyvä neuvo! Ja joulupuuro on kyllä yksi joulun kohokohtia, ehdottomasti. :)

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia, ihana tuo helmitähti! Ja niin hyviä neuvoja, tosin itse vuodet ja lapset ovat opettaneet stressaamaan vähemmän, onneksi!

  VastaaPoista
 3. Helmitähden sain ystävältä lahjaksi. Jouluun lataa hirveät odotukset aina, siksi sitä kai stressaakin. Mutta totta on, että vuodet kyllä opettaa.

  VastaaPoista
 4. Hyviä ajatuksia ja ihania kuvia. Mukavia ja tunnelmallisia päiviä sinne :)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit, jätä kommentti!