sunnuntai 15. marraskuuta 2015

PIIMÄVELLI elikkäs KLIMPPISOPPA

Jollei nimi miestä pahenna, niin tätä ruokaa pahentaa. Ei kuulosta järin herkulliselta tuo klimppisoppa, vai? Tämä jakaa pohjalaiset kahtia, toiset tykkää ja toiset ei (yleensä ne, jotka ei suostu maistamaan). Mutta omasta mielestäni tämä on vaan niin hyvää. Pehmennyt leipäjuusto makeassa siirappisessa liemessä, ai että.. Versioita on monia, toiset laittaa riisiä ja toiset ei. Itsellekkin muiden maakuntien perinneruuat ovat aikalailla vieraita. Rössypottu on kai jotain verijuttua? Korjatkaa jos olen väärässä. Vatruskat on hyviä, niitä olen maistanut. Mutta täytyy kyllä sanoa, että nykyisille Mäkkärisukupolven lapsille nämä piimävellit taitaa kyllä olla aika kauhistuksia.




PIIMÄVELLI

1 l vettä
0,5 dl riisiä
1 dl rusinoita
n. 1dl siirappia
4-5-dl piimää
4 rkl jauhoja
1 tl suolaa
300 g leipäjuustoa

lisäksi klimppeihin:
1 dl vettä
0,5 dl jauhoja
ripaus suolaa

-laita vesi kiehumaan ja lisää riisit ja rusinat
-sekoita klimppiainekset tahnaksi ja tiputtele lusikan avulla kiehuvaan veteen tahnasta kokkareita
-anna kiehua niin kauan, että riisit ovat kypsiä, n.20min.
-sekoita vehnäjauhot piimään ja kaada keitoksen joukkoon, anna suurustua muutamia minuutteja
- mausta suolalla ja siirapilla, määrät ovat suuntaa antavia
- lisää lopuksi leipäjuustokuutiot, mutta älä anna enää kiehua, muuten piimä herottuu

Parasta vähän jäähtyneenä muttei kylmänä

(Nuo klimpit voi myös jättää pois sopasta jos haluaa)

2 kommenttia:

  1. Mummu ja äiti tekivät joskus rössypottuja. Piimävellistäkin olen kuullut :) Voisi kokeilla joskus ;)

    VastaaPoista
  2. Rohkea rokan syö ja ei tippa tapa. On se hyvää ihan oikeasti:)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit, jätä kommentti!