sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Vohveleita suolaisella ja makealla täytteellä

Vohveleita tulee tehtyä jostain syystä tosi harvoin kotona. Yleensä näitä on mökillä kyllä tullut tehtyä kesäisin, mutta kotona ei sitten juurikaan. Ihastuin niin taannoiseen makuelämykseen, Mallan Makeiden vohveleihin, että täytyihän näitä kotonakin tehdä. Ja lapset nyt tietysti tykkäsivät kovasti. Kaapista löytyi valmiina palvirouhetta, erinäisiä salaatteja ja kermaviilistä tein kastikkeen. Täytyy vaan sanoa, että herkkua olivat! Makeisiin versioihin laitoin tarjolle kermavaahtoa, mustikka- ja mansikkahilloa ja persikkaviipaleita. Nämä maistuivat etenkin lapsille (yllätys!). Nämä voi tehdä valmiiksi jo etukäteenkin ja lämmittää uunissa, niin kokkikin saa nauttia muiden seurassa näitä. Mielellään ei kuitenkaan uuniinkaan kannata laittaa niitä päällekkäin, sillä hieman rapeina vohvelit ovat parhaimmillaan. Ja täytteiksi kelpaa melkein mitä nyt kaapista sattuu löytymään, joten jämäruuat saa käytettyä näppärästi pois. Tällä ohjeella itse tein vohvelit:

2 munaa
2dl maitoa
2dl vichyä (tai jotain hiilihapollista vettä)
3dl jauhoja
2tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa
2tl sokeria
1dl öljyä






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, jätä kommentti!