Suklaakakkua

Taas on viikonloppu, kiva juttu. Meillä on tosiaan näitä synttärihulinoita viikonlopun joka päivälle, joten sisustustouhut on lähinnä jäänyt siivoiluun. Pähkäilin perjantain vieraille gluteenitonta kakkuvaihtoehtoa ja silmiini osui mudcake-tyylisen suklaakakun ohje, joka on kuorrutettu vadelmaisella kermavaahdolla. Ihan superhyvä kakku, joka ei kaloreissa säästele ;)
Tämä on Elämää Villa Honkasalossa -blogin Mallan ohje, ja löytyi meidän paikallislehdestä männäviikolla. Tähän oli myös vaihtoehtona kinuski-suolapähkinärouhe -kuorrutus, joka kuulostaa sekin herkulta.

Jauhoton suklaakakku
 
300g tummaa suklaata
115g voita
7 munaa eroteltuna
2,5dl sokeria
0,5tl suolaa
2tl vaniljasokeria
 
Erottele keltuinen ja valkuainen eri kulhoihin. Sulata suklaa ja voi, lisää suola ja vaniljasokeri. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää suklaaseos joukkoon. Lisää valkuaisvaahto varovasti joukkoon.
Paista irtopohjavuoassa 150 astetta n. 50min.
 
Päälle: 4-6dl vispikermaa, n.200g jäisiä vadelmia,2dl sokeria (itse laitoin n 1dl)
Rouhi jäiset vadelmat esim. sauvasekoittimella ja lisää vatkatun kerman joukkoon sokerin kanssa.
Koristele kokonaisilla marjoilla.
 




 
Ja nautitaan hyvässä seurassa, tietysti!

3 kommenttia

  1. Tämä näyttää tosi herkullselta ja hyvät kuvat olet saanut otettua :)

    VastaaPoista
  2. Tämä näyttää tosi herkullselta ja hyvät kuvat olet saanut otettua :)

    VastaaPoista
  3. Hyvää tuli, vaikka mudcakea ensimmäisen kerran väsäsin. :)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit, jätä kommentti!