torstai 25. kesäkuuta 2015

Punasipulichutney

Yleensä sitä pyörittelee niitä samoja ruokia viikosta toiseen, varsinkin lapsiperheessä. Päätin kokeillä uutta lisuketta, punasipulichutneyta. Uudessa Kotivinkissä oli montakin hyvää ohjetta, joita ajattelin kokeilla. Lähinnä pulled-pork -hodarit kuulostivat hyviltä, ja niihin liittyy tämä sipulijuttukin. Tätä voi siis laittaa juuri esim. hodareihin, mutta muunkin lihan kanssa varmasti maistuu. Gillattu pihvi ja sipuli eri muidoissaan, käy! Itsellä ei ollut ohjeessa mainittua ruokosokeria. Sen korvasin tavallisella sokerilla.




Punasipulichutney
 
4 punasipulia
1 valkosipulinkynsi
1 punainen chili
2rkl öljyä
2rkl ruokosokeria
2rkl punaviinietikkaa
2dl tummaa olutta
2rkl dijonsinappia
 
1. Kuori ja viipaloi sipulit. Halkaise chili ja poista siemenet.
Paloittele chilin punainen osa.
2. Mittaa öljy kattilaan. Lisää sipulit, chilit, sokeri, etikka ja olut.
Kiehauta ja anna kiehua hissukseen poreillen n. 30 min.
3. Lisää lopuksi sinappi ja kiehauta. Jäähdytä chutney ja nosta jääkaappiin
maustumaan yön yli.
 
Tästä tulee n. 5dl valmista chutneyta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, jätä kommentti!