perjantai 12. kesäkuuta 2015

Omena-raparperikeikauskakku

Raparperi on alkukesän maku. Hokasin yks päivä, että mullahan ei ole enää raparperia kasvamassa omalla pihalla (tämä asia kyllä korjaantuu lähiaikoina) kun muutettiin. Pitää nyt ryöväillä muiden pihoja vähän aikaa. Yksi pellillinen perusraparperipiirakkaa on jo syöty. Yllättäen niin nirsot lapsetkin tykkää siitä, vaikka niitä sattumia siitä löytyykin. Eilen tein vielä tämän jokakesäisen herkkukakun. Nyt kun se on vielä yön yli maustunut, niin tänään se on erityisen hyvää, vaniljakastikkeen kanssa tietenkin.





Omena-raparperikeikauskakku
 
0,5dl Flora Culinessea
1dl fariinisokeria
3kpl raparperin vartta
1kpl omena
 
taikina:
1,5dl Flora Culinessea
2dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vanilliinisokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
 
Tarjoiluun Flora Vanillaa
 
-laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja levitä pohjalle Culinesse ja fariinisokeri
-asettele paloitellut raparperin ja omenea palat vuokaan
-vaahdota rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen
-lisää kuivat aineet varovasti sekoittaen
-kaada taikina raparperien päälle vuokaan
-paista 170 astetta n45min.
 
 
Taitaa olla tämä ohje alunperin jostain Floran mainoksesta, mutta takuuhyvää on!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit, jätä kommentti!