Mustikkasuuna kesälaitumille

Ajattelin ilahduttaa kesälomille kirmaavia koululaisiamme mustikkapiirakalla. Aamulla selasin netistä ohjeita ja vastaan tulikin varsin mielenkiintoinen ohje. Tämä tuntui niin vaivattomalta ja koska pikkumies 4kk vielä nukkui, niin jo se, ettei vatkainta tarvinnut käyttää, ratkaisi asian. Plussana vielä rasvan pieni määrä pohjassa. Eikä muuten sokeriakaan ole pohjassa ollenkaan. Vähän kyllä arvelutti toisaalta oliiviöljy makeassa piirakassa. Olikohan nyt suolaisen piiraan pohja laitettu makeaan? Ja millainen siitä sitten tuli? Hyvä tuli. Ei ehkä niin makea kuin yleensä, mutta meillä oli lisukkeena vaniljakastiketta ja sen kanssa oli tosi hyvää. Aion kyllä testata suolaisenkin täytteen kanssa, tosin ilman tuota vaniljasokeria.





 
Tässä ohje jos haluatte testailla:

4dl  vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1/2tl suolaa
2dl kermaviiliä
1/2prk rahkaa
1kpl kananmuna
1/2dl oliiviöljyä

Täyte:
2dl kermaviiliä
1/2dl sokeria
1kpl kananmuna
250g mustikoita

-sekoita pohjan kuivat aineet keskenään
-lisää pohjan muut aineet joukkoon
-levitä täyte pyöreän n 23cm vuoan pohjalle
-sekoita täytteen aineet keskenään
-kaada täyte pohjan päälle

Paista 200C. n.20-30min.
 
 
 
Hyvää kesää kaikille lomalaisille!
 
 


Ei kommentteja

Kiva kun kävit, jätä kommentti!