Ulkojuttuja

Mistä tietää, että kevät on tullut? Siitä kun reisilihakset huutavat hoosiannaa ja selkä on jäykkä ja jumissa. Lauantain aurinkoinen ilma innosti nimittäin istutushommiin.

Pihan kiveykselle hain muutaman ruukun, johon laitoin timanttituijat, jotka toivottavasti elävät ruukuissaan talvenkin yli. Testasin jo ruukkuneilikat toisessa ruukussa, josko pärjäisivät tähän aikaan ulkona. Hyvin ovat kestäneet. Multasormessa oli muuten valtavan hyvät ruukkuvalikoimat nyt. Hienoja ja paljon valikoimaa. Vinkkinä tarvitseville!

 Ajattelin istuttaa etupihalle riippapihlajan. Asioilla on tunnetusti taipumus paisua. Kaivelin nurmikkoa sitten muutaman neliön enemmän tulevan puun ympäriltä pois ajatuksena istutella muutakin siihen ympärille. Ja on kuulkaas raskasta hommaa kaivella märkää multaa ja kanttailla ja levittää uudet mullat tilalle. Kahdeksan säkillistä multaa imaisi tuo n. kolmen neliön ala, jonka kaivoin. Pihlajan kanssa istutin pari kuunliljaa ja Rönsytiarellaa, joka peittokasvina toivottavasti kasvaessaan peittään pinnan niin, että rikat eivät alaa valtaa. Yksi Grönlanninhanhikki pääsi joukkoon myös. Jätin pienen tilan toiseen päähän mullalle, johon ajattelin kylvää Kosmoksia kesäksi. Harmi vaan, että en löytänyt valkoisen kukan siemeniä vaan pinkki/valkean seoksen, mutta saahan sitä väriäkin tietysti kesällä olla.


 
 
 

kosmos
kuunlilja
 
rönsytiarella
grönlanninhanhikki
  

Ei kommentteja

Kiva kun kävit, jätä kommentti!